Wat vragen bezoekers van jouw website?

10 maart 2017|Posted in: Internetbureau

Een goede website betekent tegenwoordig zo veel meer dan alleen een pagina met informatie. Je laat er ook een gevoel mee achter, een indruk over jouw bedrijf en kunt er potentiële klanten net zo hard mee afschrikken als boeien. Je kunt een hele goede website hebben ontworpen, maar als hij niet aan bepaalde eisen voldoet zal je er niet veel aan hebben. Daarom laten veel bedrijven hun website ontwerpen door een internetbureau Eindhoven. Hier lees je wat moderne bezoekers eisen van jouw website.

Toegankelijkheid

Het is essentieel dat jouw website responsive is. Dat betekent dat je er net zo makkelijk door kunt navigeren op je laptop als op je mobiele telefoon. Veel websites op dit moment zijn nog niet responsive, terwijl de voorspelling wel is dat er steeds meer aankopen zullen worden gedaan via de mobiele telefoon en tablet. Door jouw website wel makkelijk toegankelijk te maken vergroot je je bereik en onderscheid je je nu nog van anderen.

Snelheid

Als een website niet snel of soepel loopt haken bezoekers al snel af. De links moeten vlot en goed werken en er moet niet veel tijd gaan zitten in het navigeren tussen je pagina’s. Ook is gebleken dat bezoekers niet langer dan 8 seconden op je website blijven hangen als ze niet meer worden geboeid. Snelheid staat tegenwoordig centraal en biedt je dit niet, dan raak je klanten kwijt.

Een goed imago

Daarnaast kun je met je website ervoor zorgen dat jouw merk gekoppeld wordt aan een positief en goed imago en dat dit ook wordt overgedragen. Als je met jouw ontwerp een goed gevoel achterlaat zal iemand hier sneller over praten met vrienden en familie. Met een website kun je naast informatie ook een gevoel achterlaten, wat alleen lukt als je dit op de juiste doelgroep hebt toegepast en je website toegankelijk is en snel.