Wat voegt een webdesigner toe?

25 maart 2015|Posted in: Informatie

Als SEO specialist houd ik me allereerst natuurlijk bezig met vindbaarheid op het internet. Dat is een onderwerp dat me altijd zal fascineren. Maar ik denk dat u wel benieuwd bent naar meer zaken die spelen op het wereld wijde web. Vandaar dat ik mijn blog vandaag besteed aan het maken van een website. Voor sommige mensen een fluitje van een cent, terwijl andere mensen er niet aan moeten denken om dit zelf te doen. Die laatste groep zal dan eerder geneigd zijn om een webdesigner in te schakelen. Maar is het wel altijd verstandig om een webdesigner in te schakelen? En wat voegt zo’n webdesigner toe? Ik, Anton van der Velde, probeer u een zo goed mogelijk antwoord te geven op de vragen.

Waarom een webdesigner?

Het in de arm nemen van een webdesigner is voor de groep mensen die niet zo handig zijn met het bouwen van websites, een aanrader. Vaak kan zo’n designer voldoen aan de eisen die u stelt aan een website. Een webdesigner kan elk detail op een website zo’n beetje realiseren, waardoor de output eigenlijk altijd op maat is.

Is het altijd nodig?

Het antwoord op de volgende vraag kan ik kort beantwoorden: nee. Zelfs mensen die niet gewend zijn om websites te maken, hoeven niet per se meteen aan een webdesigner te denken. Daarvoor zijn de mogelijkheden tegenwoordig een stuk ruimer. Zo is het voor mensen die hun weg op de computer aardig kunnen vinden bijvoorbeeld goed werken in een programma als WordPress. WordPress is eigenlijk een gebruiksvriendelijk programma dat u stap voor stap helpt om een website op poten te zetten. Daarbij kunt u ook nog allerlei losse modules kopen, waardoor de website nog uitgebreider wordt. Zeker voor webshops is het werken met WordPress en het aanschaffen van enkele modules een aanrader.

Maak de juiste keuze

Het is altijd even wikken en wegen, maar ik zal u aanraden om eerst zelf eens te kijken of het u lukt om een website te maken. De kosten voor het maken van een website via een programma als WordPress zijn niet zo groot en dus is het risico tegelijkertijd ook niet zo hoog. Anders kunt u altijd nog een webdesigner inhuren.