Linkbuilding

Linkbuilding is wellicht het meest belangijke onderdeel van SEO. Wanneer je hoger wilt komen in Google op concurrerende zoekwoorden, ontkom je niet aan linkbuilding. Zonder linkbuilding zul je immers nooit ranken op dergelijke zoekwoorden, omdat de concurrentie het namelijk wel doet.

Met linkbuilding doe je eigenlijk niets anders dan ervoor zorgen dat andere websites verwijzen naar jouw website. Dit is belangrijk, omdat je Google laat zien dat andere websites over jouw website praten. Google ziet daarmee dat jouw website interessant of populair is, waardoor het je hoger positioneert in de zoekresultaten.

Met linkbuilding is het belangrijk dat je links vergaart van websites die relevant zijn voor jouw website. Als je bijvoorbeeld hoog wilt scoren op ‘Slager Amsterdam’, dan zul je door Google beter worden beoordeeld als je een link krijgt van een website van een andere slager, dan dat je bijvoorbeeld een link krijgt van een website van een autohandelaar.

Met linkbuilding is het dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat je links krijgt van andere relevante websites. Kijk hier voor meer informatie over Linkbuilding.